Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

5. DOBRODELNI PLES v hotelu Terme Čatež

V soboto, 6.aprila 2002, smo člani Lions kluba Krško pripravili 5.dobrodelni ples v hotelu Terme Čatež. Udeležilo se ga je preko 100 ljudi, med drugim tudi člani LC Novo mesto, Trbovlje, Trbovlje-Brin in predstavniki dveh LC iz sosednje Hrvaške, LC Samobor in LC Zagreb-Tuškanac. Z akcijo smo zbrali nekaj čez 1,1 milijona tolarjev v denarju in blagu. V klubu smo se odločili, da bomo letos pomagali predvsem mladim in nekaterim izmed njih osvetlili pot:
 
     • otrokom, žrtvam nasilja v družini
 
     • otrokom s posebnimi potrebami, da bodo lahko šli v poletno šolo v naravi skupaj s sovrstniki
 
     • invalidnemu dečku iz Brežic z računalniško opremo, da se bo lažje privadil na protezo roke
 
     • izjemno nadarjenim študentom s štipendijo
 
     • mladim dekletom, ki so se v komuni na Razborju spopadle z odvisnostjo od droge
 
     • še naprej bomo sodelovali v mednarodnih akcijah lionističnega združenja (izmenjava mladih,        plakat miru, LCI fundacija)
 


Predsednica LC Krško v letu 2001/02, dr.Darja Mirt, se je na 5.dobrodelnem plesu zahvalila vsem ljudem iz Posavja in drugod po Sloveniji, ki prijazno in zvesto podpirajo človekoljubno dejavnost kluba, saj brez njihove pomoči klub ne bi zmogel pomagati tolikim ljudem v stiski.

 


Guverner Marjan Starc je pohvalil delovanje LC Krško in položil vsem na srce, da so lioni elitni v svojih dejanjih. Nanje smo lahko ponosni.

 


Ples sta z valčkom otvorila guverner Marjan Starc in njegova soproga Neva.


ťDober glas seže v deveto vas!Ť 
Udeleženci 5.dobrodelnega plesa LC Krško so bili navdušeni nad izjemnim petjem mlade solistke Mihaele Komočar iz okolice Krškega, sicer absolventke arheologije na Univerzi v Ljubljani in dijakinje 1. Letnika Srednje glasbene šole v Ljubljani.


Elda Viler
 in Ana Dežman sta uigrano odpeli vrsto uspešnic. Pri nekaterih gostih sta vzbudili prijetne spomine, drugim so se orosile oči, nihče pa ni ostal tog ali brez vzdihljajev ob njunem petju.


Predsednik botrskega kluba, LC Novo mesto, Stanislav Pavlin, je krškim lionom izročil darilo, likovno delo akademskega slikarja Jožeta Kumra, sicer tudi člana LC Novo mesto.

 

Del izkupička dobrodelnega plesa je namenjen otrokom s posebnimi potrebami. Na plesu so ob pomoči članov LEO kluba Rožnik-Forum prodali več kot 120 škatlic piškotov, ki so jih pripravili otroci OŠ dr.Mihajla Rostoharja s prilagojenim programom. V treh izmed njih so se skrivala prava presenečenja, obilo smeha pa je izzval Scenic s pogonom na vsa štiri kolesca, ki ga je članica LC Samobor lahko odnesla kar v vrečki.

 

Večer je hitro mineval in ob polnoči sta predsednica LC Krško,dr.Darja Mirt in drugi vice-guverner, Milan Kapetan, družno prerezala slavnostno lions torto. Ne samo, da je bila lepa, tudi zmanjkalo jo je hitro.

pomagamo

100tka

Sponzorji

Statistika obiskov

Zadetki pogledov prispevkov
31735