Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

22.06.2016 - Lions klub Krško je podelil še zadnji donaciji v delovnem letu 2015/2016 - Dana samostojno naredi že 26 korakov

Tako kot smo delovno leto začeli, ga tudi zaključujemo. Deklicama Dani in Zali smo v oktobru 2015, ob 20. obletnici delovanja Lions kluba Krško, na dobrodelnem koncertu že  pomagali z zbranimi sredstvi. Ob zaključku delovnega leta  smo ju ponovno obiskali in jima izročili še donaciji v vrednosti po 500 €, da preživita poletne počitnice čim lepše in ob terapijah, ki jima lajšajo njuno bolezen.

Donacija226

Poleg omenjenega smo v oktobru 2015 pomagali z donacijo 500 € Lions klubu Brežice, ki se je konec lanskega leta soočil z begunski krizo. Sodelovali smo tudi na dobrodelnem pohodu Lions kluba Novo mesto, kjer so se zbirala sredstva za opremo multisenzorskih sob za umirjanje varovancev z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Ob novem letu smo z manjšo pozornostjo razveselili dve socialno šibki nadarjeni študentki, v januarju pa obiskali Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško. Predali smo jim računalnika. Prenosnega je prejela kot pripomoček pri učenju njihova komaj devet let stara članica iz Sevnice, ki ima probleme s sluhom že od rojstva, stacionarnega pa članu, ki je poleg težav s sluhom preživel še hudo prometno nesrečo. Društvu DGN Posavja Krško smo predali tudi dve vrednostni donaciji. Še istega dne smo obiskali Dom starejših občanov in oskrbovancev Impoljca. Na željo stanovalcev smo tudi njih razveselili z računalnikom in večjim monitorjem. V aprilu 2016 smo izvedli v Termah Čatež že tradicionalno prireditev plakat miru z naslovom »MIR POVEZUJE« tudi v Posavju. Prireditve so se poleg članov LK Krško udeležili še predstavniki šol, mentorji, mladi ustvarjalci, njihovi starši ter člani Lions kluba Brežice in Novega mesta. Na natečaju je tokrat sodelovalo kar sedem posavskih šol. Kot najboljšim v predzadnjem natečaju smo kot nagrado, ki so jo izkoristili v marcu 2016 omogočili, da sta si dva razreda otrok OŠ Raka ogledala Jakčev dom v Novem mestu. Poleg nadarjenim likovnikov smo v maju dodelili še dve donaciji, in sicer 500 € Simfoničnemu orkestru Glasbene šole Krško in 500 € Šolskemu centru Krško-Sevnica v sklad bolnih in socialno šibkih dijakov.
Naj zaključimo, da vseh navedenih donacij v vrednosti več kot 10.000 € ne bi bilo, če ne bi imeli donatorjev in občinstva tako v Posavju kot izven, ki nas podpirajo pri naših dejanjih, da lahko skupaj pomagamo.
LK Krško, statistika 2015/2016

pomagamo

100tka

Sponzorji

Statistika obiskov

Zadetki pogledov prispevkov
31735