Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

Letos smo na razpis LK Krško (kljub Covid situaciji) prejeli 39 del s trinajstih posavskih osnovnih šol. Akademska slikarka Mateja Kavčič je izbrala 12 finalnih del na nivoju LK Krško, katerih avtorji so bili: Ajda Jamšek iz OŠ Tržišče,  Iza Majcen iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, Noet Rozman Ravnikar iz OŠ Boštanj, Špela Mirt iz OŠ Boštanj, Sergeja Hrovat  iz OŠ Sava Kladnika Sevnica, Lara Lesjak iz OŠ Raka, Klavdija Zorko iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, Nadia Zeitouni iz OŠ Cerklje ob Krki, Zala Klenovšek iz OŠ Blanca, Kaja Zore iz OŠ Milana Majcna Šentjanž, Lana Žerjav iz OŠ Cerklje ob Krki, Aleks Dolinšek iz OŠ Raka.

Dela Kaje Zore (OŠ Milana Majcna Šentjanž, mentorica Nena Bedek), Lane Žerjav (OŠ Cerklje ob Krki, mentorica Urška Jekler) in Aleksa Dolinška (OŠ Raka, mentorica Andreja Novak Gabrič) smo poslali na državni nivo, kjer pa sta bili med finalna dela izbrani dve deli iz našega kluba, in sicer delo Kaje Zore in Lane Žerjav. Finalna dela na državnem nivoju si lahko ogledate na povezavi: https://www.lions.si/2021/12/letos-plakat-miru-risali-v-94-ih-osnovnih-solah/
Srčno si želimo, da se letos srečamo na zaključni prireditvi našega kluba v začetku meseca aprila 2022, kjer bodo razstavljena finalna dela in podeljena priznanja nagrajencem.

Mentoricam (Neni Bedek iz OŠ Tržišče, OŠ Milana Majcna Šentjanž in OŠ Boštanj, Janji Flisek Balog iz OŠ Sava Kladnika Sevnica,  Andreji Novak Gabrič iz OŠ Raka, Rini Baršek iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, Urški Jekler iz OŠ Cerklje ob Krki ter Sabini Košir iz OŠ Blanca)   in učencem se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in ohranjanje tradicije. Letošnji natečaj je namreč potekal po vsem svetu že 34. leto.

Za LK Krško: dr. Barbara Smolej Fritz

 

plakatiMiruSkupaj

 

pomagamo

100tka