Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

20. obletnica delovanja Lions kluba Krško

ObletnicaV petek, 23.10.2015, je v Kulturnem domu Krško potekala dobrodelna prireditev, ki smo jo ob 20 obletnici delovanja organizirali člani Lions kluba Krško.

Predsednik Janez Živič je pozdravil prisotne in na kratko predstavil delovanje Lions kluba Krško. V dvajsetih letih delovanja nam je uspelo zbrati preko 300.000 € finančne in materialne pomoči. Zahvalil se je vsem, ki so obiskovali naše prireditve in donirali sredstva. Namenili smo jih predvsem invalidom, bolnim osebam, društvom in ustanovam ter pomoči potrebnim posameznikom. V nadaljevanju prireditve je predal besedo voditeljici programa Bernardi Žarn, ki je vodila že naš prvi Charter night pred dvajsetimi leti. Častni član, pater Karl Geržan se prireditve zaradi bolezni ni mogel udeležiti, zato je njegov govor prebrala voditeljica. Z vrhunskimi glasbeniki in pevci Posavja se je prireditev prevesila v večerni koncert. Mihaelo Komočar je na klavirju spremljala Špela Troha, Nušo Derenda pa glasbeniki Simfoničnega orkestra Glasbene šole Krško z dirigentom in umetniškim vodjem Petrom Gabričem.

Vsem nastopajočim so dobrodelne prireditve ena od stalnic njihovega delovanja. Tudi tokrat so se v celoti odpovedali honorarju, za kar smo jim zelo hvaležni.

Ob zaključku prireditve sta se predsedniku kluba Janezu Živiču pridružila guverner Zveze Lions klubov D129 Branko Dolenc in župan občine Krško Miran Stanko. Skupaj so izročili donaciji v skupni višini 5.000 € deklicama Zali in Dani za zdravljenje cerebralne paralize. Donacijo 500 € smo člani namenili sosednjemu Lions klubu Brežice za pomoč prebežnikom.

Po koncertu je sledilo prijetno druženje v avli Kulturnega doma , ob dobrotah Društva kmetic Krško in ob izbranih vinih iz Vinske kleti Krško.

Člani Lions kluba Krško se najlepše zahvaljujemo vsem, ki ste podprli našo prireditev in se je udeležili. Prav tako hvala donatorjem, ki ste prispevali svoj čas ali denar. Moramo dodati, da vas je nekaj želelo ostati anonimnih, vendar v izkupičku prireditve je pomemben tudi vaš delež. Le tako smo uresničili zastavljen cilj in zopet skupaj POMAGALI. 

donatorji

LK Krško, 26.10.2015

Več si lahko o prireditvi preberete na povezavi Posavskega obzornika: :   http://posavje.info/kultura/dve-desetletji-lions-kluba-krsko.html

 

Galerija

 

pomagamo

100tka

Sponzorji

Statistika obiskov

Zadetki pogledov prispevkov
56643