Lions Klub KRŠKO

Pomagamo!

»MIR POVEZUJE« tudi v Posavju

V preddverju hotela Terme Čatež je v torek, 12.04.2016, potekala otvoritev zaključne razstave najboljših del likovnega natečaja za plakat miru 2015/16, ki ga vsako leto pripravi Lions klub Krško. Prireditve so se poleg članov Lions kluba Krško udeležili predstavniki šol, mentorji, mladi ustvarjalci, njihovi starši in člani Lions klubov Brežice in Novo mesto.

Program je vodila Meta Habinc, ki je bila tudi koordinatorica natečaja. Z glasbenimi točkami so ga popestrili učenci OŠ Artiče ter klarinetisti GŠ Krško.

Na povabilo Lions kluba Krško je tokrat na natečaju sodelovalo kar sedem posavskih šol, in sicer: OŠ Artiče, OŠ Boštanj, OŠ Cerklje ob Krki, OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško, OŠ Podbočje, OŠ Raka in OŠ Velika Dolina. Skupaj so prispevali 32 likovnih del. Najbolje so se že tretje leto zapored odrezali likovniki OŠ Raka. Kot najboljšim v lanskoletnem natečaju smo za nagrado, v marcu omogočili dvema razredoma otrok OŠ Raka ogled Jakčevega doma v Novem mestu. Povzetek z izleta, kjer jih je pred odhodom pozdravil conski predsednik Božidar Resnik, je na otvoritvi predstavila učenka Lia Molan King.

Avtorji letošnjih razstavljenih del so Tajda Šinkovec Mesar (OŠ Boštanj), Eli Gorenc, Lucija Krištof, Lia Molan King, Zoja Šiško, Urša Duhanič (vse OŠ Raka), Maja Glogovšek (OŠ Artiče), Danijel Moreše (OŠ dr. Mihajla Rostoharja Krško), Nika Kuhar, Lara Zorič (obe OŠ Podbočje), Ema Ajster (OŠ Cerklje ob Krki), Lara Šumlaj (OŠ Velika Dolina), katerim je priznanja podelila Đurđa Katić, ki v akciji kot članica komisije sodeluje že vrsto let. Med naštetimi deli je komisija izbrala dve najboljši deli, in sicer Lare Zorič iz OŠ Podbočje in Zoje Šiško iz OŠ Raka, ki sta bili poslani na državni nivo D129. Mentorjem se je zahvalil bivši predsednik Janez Živič.

Predsednica krških Lionsov Romana Anžiček je poudarila, da v skladu s poslanstvom in vrednotami člani posvečajo svoj čas in sredstva, ki jih zberejo preko dobrodelnih prireditev, v veliki meri prav otrokom v stiskah, obolelim in pa organizaciji prireditev, kot je Plakat miru. V nadaljevanju se je zahvalila Meti Habinc za izvedbo natečaja in prireditve, spomnila pa je tudi na pokojno članico kluba Nuško Kukovičič, ki je v vlogi strokovne podpore sodelovala že od samega začetka natečaja v Lions klubu Krško, to je od leta 1998.

Ker bo v delovnem letu 2016/17 na nivoju D129 že 20. prireditev natečaja, Lions klub Krško načrtuje kar nekaj novosti. Bodoča koordinatorica projekta Alenka Žuraj verjame, da bodo s spremembo prav gotovo pritegnili še več mladih umetnikov in njihovih mentorjev. Naj bo naslov naslednjenga, jubilejnega natečaja: »Praznovanje miru« tudi v naših srcih upravičeno.

pomagamo

100tka

Sponzorji

Statistika obiskov

Zadetki pogledov prispevkov
49142